X 
Cutremure stiri: 502

CEDO a obligat Guvernul Republicii Moldova să achite unei reclamante 8 mii de euro

10 dec. 2013,, 15:10   Societate
4126 0
Foto: pressactors.com
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a obligat Guvernul Republicii Moldova să achite reclamantei Tatiana Ceachir 8 mii de euro în calitate de prejudiciu moral după ce s-a ales cu o comoţie cerebrală fiind bătută de o colegă de serviciu, iar autorităţile au clasat dosarul.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Asociaţia „Juriştii pentru Drepturile Omului”, în anul 2000 reclamanta a fost agresată fizic la Piaţa Centrală, Chişinău, de o vînzătoare. În urma incidentului reclamanta a fost spitalizată, fiind diagnosticată cu „comoţie cerebrală, contuzie a ţesuturilor moi ale capului”.

După o lună de la incident, judecătoria Centru i-a aplicat bătăuşei o amendă de 270 de lei. Victima a atacat sentinţa într-o instanţă superioară, dar aşa şi nu i s-a făcut dreptate. În 2005 dosarul a fost clasat pe motivul expirării termenului de prescripţie pentru atragere la răspundere penală.

În fata Curţii reclamanta s-a plîns de clasarea cauzei penale, pe motivul prescrierii, invocînd tergiversarea procedurilor împotriva persoanei care a agresat-o de autorităţile naţionale, care a avut ca efect nefinalizarea cauzei.

Reclamanta a solicitat 70 de mii de euro în calitate de prejudiciu moral, Curtea însă a dispus acordarea a 8 mii de euro. În faţa Curţii reclamanta a fost reprezentată de avocatul Constantin Tănase.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав