X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Mihai Ghimpu: Coaliţia de guvernare a folosit încrederea cetăţenilor pentru a fura proprietatea publică

10 dec. 2013,, 10:05   Politică
4558 4
Foto: noi.md
„Coaliţia de Guvernare Pro-Europeană a folosit încrederea cetăţenilor, care au votat pentru aceasta, pentru a fura şi „prihvatiza” proprietatea publică ”, consideră liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

Potrivit agenţiei "Infotag", deputatul a comunicat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că „conducerea a avut posibilitatea să modernizeze Aeroportul Internaţional Chişinău fără ca acesta să fie concesionat, însă coaliţia de guvernare a decis să cîștige pe seama cetăţenilor”.

„Moldova primeşte sume colosale, sub formă de credite şi granturi. Primim bani pentru dezvoltarea infrastructurii, oare nu am fi putut primi bani şi pentru modernizarea aeroportului? Pur şi simplu, scopul actualei conduceri a statului, după îndepărtarea PL-ului de la putere, a fost anume concesionarea aeroportului şi „prihvatizarea” Băncii de Economii (BEM)”, este convins Ghimpu.

Potrivit lui, „într-o ţară civilizată organele de drept imediat s-ar fi sesizat în privinţa acestui caz, însă în Moldova acestea lipsesc”.

„Trăim într-o ţară democrată, unde lipsesc organele de drept. Este un adevăr trist”, a spus Ghimpu.

Deputatul este convins că, „folosind valorile democratice şi încrederea cetăţenilor, conducerea ţării a jefuit poporul şi această tendinţă persistă din 1994”.

„Au furat toţi şi întotdeauna, în afară de liberali. Doi ani s-a aflat în parlament proiectul cu privire la privatizarea întreprinderilor de stat şi am văzut cît de mult unii politicieni doreau să-şi umple buzunarele pe seama acestui proiect, dar noi ne pronunţam contra, deoarece conştientizam la ce va duce implementarea acestui proiect. PL a devenit un obstacol pentru unele partide şi acestea au creat „saxofoniştii fără clape”. Fiți atenţi, trădătorii au plecat nu din cauza problemelor politice, dar din cauza celor economice”, a remarcat liberalul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?