X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Expert despre decizia CC: Membrii Curții încearcă să se spele de păcatele vechi

6 dec. 2013,, 17:42   Societate
5012 3
Foto: europalibera.org
Decizia Curții Constituționale privind denumirea limbii de stat este una eminamente politică și nu are vreun fundament juridic. Opinia aparține analistului politic Bogdan Țîrdea și a fost făcută publică pe blogul său personal.

Analistul consideră că membrii Curții au luat această decizie în mod arbitrar, în lipsa unor deliberări. „Prin această decizie membrii Curții încearcă să se spele de păcatele vechi, cînd au sărit în apărarea raiderilor, cînd au blocat reforma în justiție, cînd l-au lipsit pe Filat de dreptul de a fi prim-ministru, motivîndu-și decizia prin existența unor „suspiciuni de corupție”. Astfel Alexandru Tănase spera să se curețe de acuzațiile de pregătire a atacurilor raider, legalizarea cultului islamic, deservirea intereselor păpușarului etc., pregătindu-și lansarea în politică”, a menționat Țîrdea.

Expertul se arată convins că Parlamentul nu se va supune deciziei Curții Constituționale și deci nu va avea anumite efecte juridice. Mai mult, analistul nu exclude că decizia a fost luată la comanda Partidului Democrat și a celui Liberal „pentru a-și revigora ratingurile”. Potrivit lui, hotărîrea Curții va fi interpretată după bunul plac al partidelor care vor veni ulterior la putere.

„Chiar dacă CC a avut scopuri nobile, metoda prin care a efectuat acest lucru, este una cu adevărat descalificantă. Respectiv, nu va avea sorți de izbîndă”, precizează Țîrdea.

Menționăm că ieri Curtea Constituțională a decis că limba moldovenească este identică cu cea română, iar textul Declaraţiei de Independenţă, care prevede că limba de stat este limba română, prevalează.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?