Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

PSRM: Decizia CC este una politică

6 dec. 2013,, 15:57   Politică
4492 5
Foto: noi.md
Hotărîrea Curţii Constituţionale în legătură cu articolul 13 din Constituție este una politică. Declarația a fost făcută astăzi de către Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, transmite NOI.md.

Socialiștii susțin că, în conformitate cu articolul 7 din Constituţie „Constituţia Republicii Moldova este Legea ei Supremă. Nici o lege şi nici un alt act juridic care contravine prevederilor Constituţiei nu are putere juridică”.

„Pornind de la aceste considerente, constatăm că Curtea Constituţională a depăşit atribuţiile sale legale, iar acțiunile ei reprezintă o deviere clară de la normele constituţionale şi trădare a intereselor de stat şi a majorităţii absolute a cetăţenilor Republicii Moldova. PSRM califică decizia Curţii ca una politică, bazată pe interesele înguste ale partidelor marginale proromâneşti”, se menționează în declarația PSRM.

Totodată, PSRM a anunțat că în perioada următoare va veni cu o iniţiativă legislativă privind reformarea justiţiei constituţionale în Republica Moldova cu scopul de a consolida regimul constituţional, independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova, păstrarea identităţii moldoveneşti ca denumire de popor, limbă de stat, istorie şi cultură.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?