X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Expert: Filat nu se teme de Leancă

3 dec. 2013,, 12:46   Politică
4042 6
Foto: noi.md
Iurie Leancă este un diplomat de carieră și nu a avut niciodată intenția de a se aventura într-o competiție a liderilor politici, pentru că nu este în stilul lui. Așa a comentat analistul politic Viorel Cibotaru anunțul făcut recent de Iurie Leancă precum că nu intenționează să candideze la șefia Partidului Liberal Democrat.

„Lucrurile sînt foarte clare. Leancă nu are anumite pretenții politice, nu le-a avut nici atunci cînd s-a alăturat echipei PLDM, în 2007. El a țintit în problematica de care s-a ocupat, și anume relațiile externe, domeniul diplomației. Sînt sigur că Leancă a fost foarte mult rugat să accepte chiar și postul de premier. El a avut mari frămîntări ca om cînd a luat această decizie”, a menționat analistul.

Referindu-se la relația dintre Leancă și Filat, analistul a declarat că aceasta nu poate fi considerată una de rivalitate, întrucît cei doi politicieni își doresc lucruri diferite. Expertul nu exclude însă că membrii PLDM și-ar dori să-l aibă pe Leancă la conducerea partidului.

„Nimeni nu așteaptă ca el să intre în competiție, nu este în stilul lui, deși poate colegii de partid și-ar dori să-l aibă în funcția de președinte al PLDM. El își face serios misiunea de premier. Filat nu se teme de Leancă, între ei este mai mult o relație de prietenie”, a precizat Cibotaru.

Menționăm că Iurie Leancă a declarat ieri, în cadrul unei emisiuni televizate la TV7, că nu-și dorește funcția de președinte al Partidului Liberal Democrat. Totodată, Leancă a anunțat că în cadrul congresului formațiunii, care urmează să aibă loc pe 8 decembrie, nu va fi aleasă o nouă conducere a partidului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав