X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

O componentă a coaliției BATE ALARMA în legătură cu recenta decizie a guvernului rus cu privire la Moldova (VIDEO)

2 dec. 2013,, 14:20   Politică
7771 7
Foto: noi.md
Reprezentanții coaliției proeuropene, membri ai grupului reformatorilor liberali, solicită Guvernului Republicii Moldova să rezilieze contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău. Asta deoarece, potrivit acestora, prin intermediul companiei ruse care a cîștigat licitația de concesionare a aeroportului, Federația Rusă intenționează să inițieze o campanie de presiuni asupra Republicii Moldova.

În cadrul unei conferințe de presă, deputata Ana Guțu a prezentat dovezi care, potrivit ei, denotă acest lucru.

”Pe data de 21 noiembrie, prezidiul Guvernului Federației Ruse a aprobat decizia în baza căreia Ministerul Dezvoltării a fost însărcinat să asigure drepturile investitorilor ruși care participă la dezvoltarea Aeroportului Internațional Chișinău. O astfel de decizie constituie o imixtiune de neadmis în afacerile interne ale Republicii Moldova. Hotărîrea privind concesionarea aeroportului a fost atacată în judecată de Partidul Liberal Reformator, iar prin decizia menționată guvernul rus nu face altceva decît sa inițieze o campanie de presiuni asupra justiției moldovenești”, a spus Ana Guțu.

Deputatul califică această acțiune drept un joc geopolitic, ce are drept scop blocarea oricărei tentative de integrare europeana a Republicii Moldova.

„Concesionarea aeroportului este o mișcare în jocul geopolitic al Rusiei și este parte a unei strategii de preluare a controlului asupra economiilor statelor din cadrul Parteneriatului Estic, avînd ca scop final blocarea oricărei tentative de integrare europeana a acestor state. Interesul național al Republicii Moldova dictează ca pînă la semnarea Acordului de asociere să fie blocat orice proces de transmitere în concesionare sau privatizare a unor întreprinderi”, a adăugat Guțu.

În același timp, deputatul Valeriu Saharneanu a declarat că problema privind concesionarea aeroportului a fost discutată în cadrul coaliției. „Dorim ca prin această opinie să ajutăm coaliția să nu greșească într-o chestiune extrem de importantă”, a subliniat Saharneanu.

Menționăm că în urma unei sesizări depuse de liberal-reformatori la Curtea Constituțională referitor la constituționalitatea concesionării AIC, magistrații au declarat că nu se pot expune pe marginea sesizării.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?