Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Semnarea Acordului de asociere cu UE nu trebuie să împiedice cooperarea cu partenerii tradiționali din Est – declarație

29 noi. 2013,, 11:55   Societate
2357 2
Foto: rnews.ro
Semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană nu trebuie să împiedice cooperarea cu partenerii tradiționali din Est. Declarația aparține președintelui parlamentului și a fost făcută în debutul celei de-a 39-a ședințe a Adunării Interparlamentare a CSI, desfășurată astăzi la Sankt-Petersburg, Federația Rusă, transmite NOI.md.

Igor Corman a menționat că apropierea de Republicii Moldova de UE și dezvoltarea relațiilor de cooperare cu Federația Rusă trebuie să reprezinte două procese complementare. ”Integrarea europeană nu este atît o alegere geopolitică, cît un model de dezvoltare și modernizare a țării. Semnarea Acordului de asociere cu UE, nu trebuie să împiedice cooperarea cu partenerii tradiționali din Est.

Confruntarea trebuie evitată”, a declarat spicherul parlamentului.

În context, șeful legislativului a subliniat interesul țării noastre pentru menținerea unei dinamici pozitive a relațiilor bilaterale cu țările CSI, inclusiv la nivel interparlamentar. ”Acum cetățenii Republicii Moldova călătoresc fără vize în țările CSI, iar comerțul liber cu aceste state ne oferă condiții de creștere economică. Aceleași prevederi se negociază de țara noastră și cu statele UE”, a precizat Igor Corman.

Menționăm că Republica Moldova a parafat astăzi la Vilnius Acordul de asociere la Uniunea Europeană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?