X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Un consilier l-a acuzat pe primarul Chişinăului că se deplasează peste hotare din contul bugetului municipal

28 noi. 2013,, 16:02   Politică
4511 0
Foto: publika.md
Consilierul municipal din partea Partidului Comuniştilor, Victor Gurău, l-a acuzat pe primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, că foloseşte bani din bugetul municipal pentru a-și achita deplasările peste hotarele ţării.

Potrivit agenţiei "Infotag", Gurău a spus joi, în cadrul şedinţei Consiliului municipal, că potrivit documentelor, "58% din timpul de lucru primarul l-a petrecut peste hotarele ţării, din contul bugetului municipal".

Potrivit consilierului, "doar 12% din timpul său de lucru Chirtoacă l-a acordat evenimentelor oficiale".

Demnitarul a menţionat lipsa documentelor ce confirmă că "primarul a plecat oficial la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius şi se află în componenţa delegaţiei moldoveneşti".

Victor Gurău a solicitat "publicarea invitaţiei oficiale, suma şi sursa finanţării deplasării primarului".

"De ce dispune de banii bugetului în folosul propriu? Cine i-a dat un astfel de drept?", s-a indignat consilierul.

"Summitul de la Vilnius va deveni pentru Moldova o ruşine, deoarece nu reprezintă nimic altceva decît un circ. Au fost enunţate multe promisiuni din partea Uniunii Europene şi din partea premierului nostru în privinţa vizelor, dar nu s-a făcut nimic", a spus Gurău.

Potrivit consilierului, Nicolai Pavlîcev, "Chirtoacă preferă să dea din coadă în faţa demnitarilor europeni, dar vom vedea ce va fi mai apoi".

Viceprimarul Nistor Grozavu a asigurat că "Chirtoacă se află la Vilnius în baza unei invitaţii oficiale, şi nu personale".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?