X 
Cutremure stiri: 506

Iurie Leancă: Vom depune toate eforturile pentru ca în 2014 Republica Moldova să obţină regim liberalizat de vize cu UE

28 noi. 2013,, 11:30   Politică
4443 5
Foto: noi.md
"Autorităţile vor depune toate eforturile pentru ca în anul 2014 cetăţenii moldoveni să beneficieze de regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană", a declarat miercuri presei premierul Iurie Leancă.

Potrivit agenţiei "Infotag", premierul a menţionat că propunerea Comisiei Europene ca Parlamentul European să ia decizia de anulare a vizelor pentru cetăţenii moldoveni pe parcursul actualei legislaturi, reprezintă un semnal de susţinere şi de încurajare.

"Asta înseamnă că Bruxelles-ul susţine eforturile Republicii Moldova de modernizare a ţării şi de transformare a cetăţenilor Republicii Moldova în cetăţeni europeni. Vom depune toate eforturile ca în 2014 moldovenii să beneficieze de regim liberalizat, de acest drept fundamental de liberă circulaţie în spaţiul Schengen ", a spus Iurie Leancă.

Miercuri Comisia Europeană a propus Parlamentului European şi Consiliului UE ca vizele pentru cetăţenii moldoveni să fie abolite pînă la viitoarele alegeri ale Parlamentului European, care vor avea loc în luna mai a anului viitor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав