X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Procurorul Transnistriei solicită retragerea Comisariatului de poliţie din Bender

28 noi. 2013,, 10:00   Societate
3520 0
Foto: gospmr.ru
Procurorul Transnistriei, Alexandr Deli, solicită retragerea Comisariatului moldovenesc de poliţie din Bender.

Agenţia "Infotag" transmite cu referire la pagina oficială a procuraturii din regiune că oficialul a reiterat că "funcţionarilor judecătoriilor, procuraturii, anchetării preventive şi investigaţiilor, de asemenea, protecţiei de stat a statelor străine, inclusiv a Moldovei, le este interzis, pe teritoriul Transnistriei, să reţină şi să aresteze cetăţeni, să efectueze activităţi operative".

Procurorul avertizează că "persoanele care au încălcat legislaţia Transnistriei vor fi trase la răspundere în conformitate cu Codul penal al RMN".

Anterior Tiraspolul oficial a solicitat Moldovei ca pînă la 1 decembrie să fie retraşi toţi poliţiştii din Bender în satul din apropiere, Varniţa, care se află sub jurisdicţia Republicii Moldova. Autorităţile oraşului Bender au încercat la începutul toamnei să interzică circulaţia poliţiştilor în uniforme pe teritoriul oraşului. În aprilie MAE al Transnistriei a declarat patru ofiţeri ai MAI al Republicii Moldova persoane non-grata, împotriva cărora au fost intentat dosar penal pe motiv că ar fi răpit un locuitor al regiunii.

La finele conflictului armat din 1992 oraşul Bender a fost declarat raion cu regim de securitate maximă. În baza Acordului de încetare a focului, în oraş trebuie să se afle contingente egale şi limitate (pînă la 500 de oameni) ale poliţiei moldoveneşti şi miliţiei transnistrene. Cu adevărat aceştia sînt mai mulţi. Mulţi observatori leagă tensionarea situaţiei din regiune cu parafarea Acordului de asociere RM-UE, preconizată pentru summitul de la Vilnius.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?