Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

UE a subestimat capacităţile de "şantaj" ale Rusiei asupra Ucrainei, apreciază preşedintele polonez

27 noi. 2013,, 19:00   Externe
2780 1
Foto: mediafax.ro
Bruxelles-ul a subestimat capacităţile de "şantaj" ale Moscovei asupra Kievului, care au determinat Ucraina să suspende pregătirea Acordului de Asociere cu UE, a declarat miercuri preşedintele polonez, Bronislaw Komorowski.

"Bruxelles-ul a comis o eroare de apreciere a fondului problemei în relaţiile UE-Ucraina. Nu este vorba despre problema Iulia Timoşenko, ci despre politica de presiune şi şantaj exercitată asupra Ucrainei de către vecinul său din Est", a apreciat Komorowski, într-un interviu acordat cotidianului Gazeta Wyborcza.

Marţi, premierul ucrainean, Mikola Azarov, a recunoscut pentru prima dată că Moscova a descurajat Kievul să semneze Acordul de Asociere cu UE în cadrul summitului Parteneriatului Estic, care va avea loc joi şi vineri la Vilnius.

"Vom lucra la o reacţie înţeleaptă şi fermă a Uniunii Europene faţă de dictatul rus la adresa Ucrainei", a oferit asigurări şeful statului polonez.

Potrivit lui, "atitudinea fermă a preşedintelui Putin sporeşte şansele pentru o poziţie omogenă a statelor membre UE şi pentru o acţiune solidară în favoarea Ucrainei, după summitul de la Vilnius".
Komorowski urmează să efectueze o vizită în Ucraina pe 2 decembrie.

Potrivit cotidianului polonez Gazeta Wyborcza, liderii europeni iau în calcul să adopte la summitul de la Vilnius o declaraţie care va avertiza Rusia în privinţa amestecului său în afacerile interne ale ţărilor vecine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?