X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 174
Transnistria stiri: 1415

Godea: După Vilnius va reîncepe războiul din coaliție (VIDEO)

27 noi. 2013,, 13:10   Politică
4296 1
Foto: noi.md
Liderii coaliției de guvernare nu își doresc cu adevărat integrarea europeană a țării, iar după summitul de la Vilnius, între partidele Coaliției de Guvernare Pro-Europeană va reîncepe războiul. O declarație în acest sens a făcut președintele Partidului Acțiunea Democratică, Mihai Godea, în cadrul unui briefing.

Potrivit lui Godea, instituțiile de stat continuă să fie controlate de un grup de oligarhi, care acționează în cîrdășie cu clasa politică, iar acest lucru este o piedică în calea integrării europene.

“Am cele mai serioase îndoieli că liderii politici corupți aflați la putere vor dori cu adevărat să ducă la bun sfîrșit aceste negocieri. Este cunoscut și așteptat ca după Vilnius să reînceapă războiul din coaliție. Este evident că ambele tabere se pregătesc cu dosare, cu scandaluri la pachet. Este de așteptat că o vor ține în scandaluri, ca pînă la urmă, înainte de alegeri să ne promită semnarea acordului de asociere undeva în 2015”, a declarat Godea.

Președintele PAD a făcut referire și la situația economică grea cu care se confruntă societatea din cauza corupției din sistem. „Controlul Băncii de Economii este oferit unei companii rusești apărute peste noapte, întîmplător. Restul oamenilor de afaceri se sufocă sub taxe, presiuni, într-o piață economică controlată de cîțiva oligarhi. Restul populației o duce din ce în ce mai rău, își numără banii de pîine, iar unii pleacă peste hotare la muncă”, a menționat președintele PAD.
Potrivit deputatului, parafarea acordului de asociere va aduce totuși schimbări importante pe plan intern și va consolida relația Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

“Parafarea acordului la Vilnius este începutul sfîrșitului pentru liderii corupți de la guvernare, care au parazitat suficient pe această idee. Parafarea va ține de eliminarea monopolurilor, eradicarea corupției, depolitizarea structurilor de drept. Acordul de asociere înseamnă și integrare economică”, a subliniat Godea.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав