X 
Cutremure stiri: 502

Negocierile secrete dintre Ucraina și UE continuă

26 noi. 2013,, 01:48   Externe
6589 2
Foto: lenta.ru
Negocierile Ucrainei cu liderii UE privind semnarea Acordului de asociere continuă. Acest lucru este relatat de mass-media ucrainene, cu referire la o sursă anonimă de rang înalt din administrația prezidențială.

Potrivit sursei, informația cu privire la încetarea negocierilor în urma deciziei de procedură a Cabinetului de Miniștri din 21 noiembrie, nu corespunde realității: " Negocierile cu Bruxelles-ul continuă și nu s-au oprit pentru nicio clipă".

Potrivit informației, problema principală rămîn condițiile de creditare, care ar trebui să compenseze pierderile din economia Ucrainei după semnarea acestui acord: "Președintele în prezent negociază cu Bruxelles-ul pentru prețul de 20 miliarde de dolari". Acordarea acestor garanții a fost tergiversată pînă în ultimul moment, respectiv, a fost tergiversată și adoptarea ultimelor legi în Parlament, ceea ce "ați putut urmări", a declarat sursa.

De asemenea, se anunță că aranjamentul include și adoptarea legii cu privire la eliberarea fostului prim-ministru Timoșenko.

La întrebarea despre atitudinea lui Viktor Ianukovici față de protestele în masă, care au loc la Kiev și mai multe orașe, precum și solicitarea expresă de a declara vot de neîncredere președintelui, sursa a declarat: "Eu nu pot spune opinia președintelui. Sper că în curînd el o va face publică".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав