X 
Cutremure stiri: 502

ONG-ist din Ucraina comentează parcursul european al Republicii Moldova

25 noi. 2013,, 12:31   Societate
3902 3
Foto: europalibera.org
Republica Moldova, în comparație cu Ucraina, are mai multe șanse să intre în marea familie europeană. Opinia aparține managerului în comunicare al unei organizaţii neguvernamentale de la Kiev ”Alianţa Ucraina”, Karen Madoian, și a fost exprimată în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, relatează NOI.md.

”Mie mi se pare că Moldova va scăpa mai uşor. Pentru Moscova acum este esenţial un lucru – să nu scape Ucraina în braţele UE. Pentru că orice tentative ale Rusiei de a restabili spaţiul post-sovietic fără Ucraina vor fi neserioase”, a menționat Karen Madoian.

Mai mult, acesta susține că Moldova este o cauză deja pierdută pentru Rusia. ”Asta dacă luăm în calcul nivelul integrării şi calitatea relaţiilor. Nu întîmplător Moldova este la un pas de obţinerea regimului fără vize. Este un detaliu care spune ceva”, a precizat Karen Madoian.

Totodată, ONG-istul din Ucraina spune că presiunile din partea Rusiei vor continua cu siguranță să apară. ”Însă nu există pîrghii atît de puternice ca în cazul Ucrainei. Cu excepţia Transnistriei, pe care Rusia ar putea să o folosească pentru presiune”, a subliniat Karen Madoian.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав