X 
Cutremure stiri: 506

Mark Tkaciuk: Autorităţile moldovene nu dispun de "mandatul poporului" pentru semnarea acordurilor la Vilnius

25 noi. 2013,, 11:52   Societate
2757 4
Foto: moldnews.md
Deputatul comunist Marc Tcaciuc susţine că actuala conducere a Republicii Moldova "nu dispune de mandatul poporului" pentru semnarea Acordului de asociere şi liber schimb cu UE în cadrul Summitului "Parteneriatului Estic" programat pentru 28-29 noiembrie la Vilnius.

Potrivit agenţiei "Infotag", în luarea sa de cuvînt din cadrul mitingului de protest organizat sîmbătă la Chişinău, Mark Tkaciuk a spus că "semnarea la Vilnius a acordurilor de asociere şi liber schimb fără consultarea opiniei poporului nu poate fi calificată decît uzurparea puterii în stat".

Potrivit deputatului, acţiunea de protest de sîmbătă "reprezintă începutul procedurii paşnice de înlăturare a actualei conduceri a ţării".

"Poporul nu mai doreşte să tolereze violenţa puterii şi ordinele acesteia. Poporul nu îi consideră pe actualul preşedinte Nicolae Timofti şi pe premierul Iurie Leancă drept conducători aleşi legal", a spus deputatul comunist.

La rîndul său, deputatul comunist Iurie Muntean consideră că "autorităţile de la Chişinău se tem de mînia poporului".

"Vom convinge conducerea ţării să plece legal, nu cum s-a obişnuit să procedeze junta şi nu cum se aşteaptă Leancă sau Timofti. La mitingul împotriva coaliţiei de guvernare oamenii au venit benevol, ceea ce nu se poate spune despre participanţii la mitingul din 3 noiembrie (organizat de coaliţia de guvernare în sprijinul procesului de integrare în UE – ”I”). Actuala putere tinde spre Europa, din care la momentul actual doresc să plece mai multe ţări, iar cei care deja fac parte din UE regretă aderarea la această structură", a spus deputatul comunist.

Iurie Munteanu a menţionat că preşedintele Nicolae Timofti şi premierul Iurie Leancă au ignorat invitaţiile lansate anterior de PCRM de a participa la mitingul de protest din 23 noiembrie, deoarece "nu au dorit să asculte ce are de spus poporul".

La sfîrşitul acţiunii de protest deputaţii comunişti au transmis reprezentanţilor guvernului declaraţia adoptată în cadrul mitingului, exprimîndu-şi speranţa că "premierul o va citi şi se va familiariza cu cerinţele poporului".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав