X 
Cutremure stiri: 506

UE este de acord să negocieze cu Rusia cu privire la integrarea europeană a Ucrainei

25 noi. 2013,, 02:06   Externe
5368 5
Foto: obozrevatel.ua
UE este gata să poarte discuții bilaterale cu Rusia privind aspectele legate de asocierea dintre UE și Ucraina. Acest lucru a fost declarat de către purtătorul de cuvînt al comisarului european pentru Extindere și Politica Europeană de Vecinătate Peter Stano.

"În cazul în care vecinii Ucrainei au careva întrebări, sîntem gata să le soluționăm pe bază bilaterală" – a declarat Stani, citat de RIA Novosti.

El a menționat că semnarea acordului de asociere dintre Ucraina și UE este o problemă bilaterală.

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a cerut Ministerului Afacerilor Externe, împreună cu Ministerul Dezvoltării economice și Ministerul politicii industriale să invite Uniunea Europeană și Rusia să instituie o comisie tripartită.

La rîndul său, ministrul de externe al Lituaniei, Linas Linkyavichus, care deține președinția UE, a declarat că propunerea guvernului ucrainean privind negocierile trilaterale UE - Ucraina - Rusia " nu este o soluție și nu are precedent".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав