X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4069

Autorităţile dau asigurări că nu renunţă la micşorarea TVA în agricultură

22 noi. 2013,, 09:54   Societate
2239 0
Foto: noi.md
Reprezentanţii majorităţii guvernamentale îi asigură pe agricultori că nu renunţă la ideea de micşorare a taxei pe valoarea adăugată (TVA) pentru agricultură, de la 20% la 8%. Potrivit agenţiei "Infotag", astfel a declarat vicespicherul Adrian Candu, autorul iniţiativei legislative.

Proiectul de lege urma să die dezbătut în şedinţa de joi a legislativului, dar Candu a propus amînarea discuţiilor pentru o altă dată, invocînd "problemele tehnice" care s-au iscat în ultimul moment.

"Azi am amînat dezbaterea proiectului de lege. Ne dăm seama de importanţa acestuia şi de faptul că producătorii agricoli aşteaptă ca el să fie adoptat. Problema cu amînarea are legătură cu aspecte tehnice, care trebuie definitivate", a precizat Candu.

Potrivit lui, această chestiune se discută în coaliţia de guvernămînt, dar şi cu producătorii agricoli.

"Au venit propuneri din partea procesatorilor de produse şi acest proiect trebuie definitivat din punct de vedere economic. Îi asigurăm pe producătorii agricoli că nu renunţăm la această idee şi în curînd ea va fi dezbătută în parlament", a promis Candu.

Reprezentanţii coaliţiei de guvernare au anunţat la începutul acestei săptămîni că parlamentul va dezbate în timpul apropiat proiectul de micşorare a TVA în agricultură şi la zahăr de la 20% la 8%. Majorarea TVA a avut loc la începutul anului curent, dar agricultorii nu au plătit bani statului, ci au avut dreptul să și-i lase în conturi speciale. Producătorii agricoli au criticat metoda nouă, cerînd guvernului să repună în aplicare practica obişnuită de 8%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?