X 
Cutremure stiri: 506

Dirk Schuebel: UE tratează Ucraina și Moldova în mod diferit

20 noi. 2013,, 17:16   Societate
4389 6
Foto: gov.md
Șeful Unității pentru PaE din cadrul Serviciului European de Acțiune Externă, Dirk Schuebel, susține că dacă Ucraina nu va semna în luna noiembrie Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, acest lucru nu va influența asupra Republicii Moldova. În cadrul unei conferințe de presă oficialul european a spus că Uniunea Europeană tratează în mod individual fiecare țară aparte, în funcție de realizările obținute, impuse de UE.

“Nu are absolut nicio legătură Ucraina cu Republica Moldova. Noi tratăm țările în mod individual și vom merge cu Republica Moldova ca o locomotivă pusă la viteza cea mare în a parafa acest acord”, a spus Dirk Schuebel.

Ex-ambasadorul Uniunii Europene în Moldova a salutat progresele înregistrate de Moldova, inclusiv în privinţa liberalizării regimului de vize. Schuebel și-a exprimat speranța că regimul liberalizat de vize va fi obținut pînă la finele anului 2014.

“Comisia Europeană a transmis către Consiliul European propunerea să se elaboreze documentul care prevede că cetățenii vor avea dreptul să călătorească în UE fără vize. Nu pot să vorbesc din partea țărilor membre, dar sînt optimist și cred că acest regim îl vom obține în timpul stipulat”, a spus Schuebel.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a spus că imediat după Summitul Parteneriatului Estic, Comisia Europeană va propune anularea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni în Uniunea Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав