X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Corman: Integrarea europeană a Moldovei va contribui la reglementarea conflictului transnistrean

18 noi. 2013,, 16:31   Societate
3046 2
Foto: noi.md
"Moldova intenţionează să susţină în continuare regiunea transnistreană în procesul de integrare europeană", a comunicat luni, după seminarul regional "Rolul Parlamentului în combaterea corupţiei", preşedintele parlamentului, Igor Corman.

Potrivit Agenţiei "Infotag" oficialul a opinat că "parcursul european al Moldovei va influenţa pozitiv mediul de afaceri din regiune şi va facilita promovarea produselor transnistrene pe pieţele europene".

"Sînt convins că locuitorii Transnistriei își doresc libera călătorie prin Europa. Dacă această decizie va fi luată, atunci locuitorii de pe malul stîng al Nistrului care deţin paşapoarte biometrice moldoveneşti vor putea beneficia de aceste servicii", a spus Corman.

Potrivit spicherului, "pentru Transnistria, regimul preferinţelor comerciale autonome se va păstra pînă la 1 ianuarie 2016, fapt ce demonstrează predispunerea părţii moldoveneşti spre dialog".

"I-am invitat pentru a participa la negocieri, însă, deocamdată, nu au acceptat. Vom continua să căutăm soluţii, deoarece mediul de afaceri din Transnistria este cointeresat de dezvoltarea relaţiilor cu Uniunea Europeană, pentru a avea acces la pieţele europene. Consider că este necesar ca pas cu pas să introducem regiunea transnistreană în procesul de integrare europeană", a spus oficialul.

Igor Corman a atras atenţia asupra ultimelor evenimente din Ucraina şi a declaraţiilor unor oficiali europeni, potrivit cărora semnarea Acordului de asociere Ucraina-UE la summitul de la Vilnius nu va avea loc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?