Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Kucima nu crede în integrarea europeană a Ucrainei

16 noi. 2013,, 02:57   Externe
5527 3
Foto: informing.ru
Al doilea președinte al Ucrainei Leonid Kucima a început să se îndoiască de faptul că Ucraina va semna acordul de asociere cu UE - acest lucru fostul șef de stat l-a declarat la un briefing la Harkov.

În acest context el a subliniat că, de fapt, răspunsul la această întrebare îl poate oferi doar Viktor Ianukovici.

De asemenea, fostul președinte al Ucrainei a declarat că dacă Kievul a luat calea spre Europa, ar trebui să se țină de ea și "să nu întreprindă acțiuni contradictorii". În "problema Timoșenko", Kucima a declarat că viitorul țării nu poate depinde de o singură persoană.

De asemenea, fostul șef consideră că guvernul a făcut o greșeală, căci nu a explicat oamenilor beneficiile UE și ale Uniunii Vamale, astfel încît societatea rămîne în continuare divizată: "Trebuia spus: iată UE, iată Uniunea vamală. Ceva pierdem, ceva cîștigăm - trebuie să alegem ceea ce este într-adevăr important și necesar, și nu este o opțiune pentru ziua de azi, este alegerea pentru ziua de mîine".

Amintim că în ajun primul președinte al Ucrainei, Leonid Kravciuk, a declarat că problema Timoșenko poate fi rezolvată și cu două ore înainte de summit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?