X 
Cutremure stiri: 506

Rainer Lindner: Asocierea Moldovei cu UE va fi semnal de pornire pentru businessmanii germani

13 noi. 2013,, 10:03   Societate
3436 3
Foto: dw.de
"Semnarea Acordului de asociere RM-UE vor deveni semnale pozitive pentru antreprenorii germani", susține directorul executiv al Comitetului de Est al economiei germane, Rainer Lindner.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Parlamentului R.Moldova, această opinie Lindner a exprimat-o marţi, în cadrul întrevederii de la Berlin cu preşedintele parlamentului, Igor Corman. Potrivit lui, reprezentanţii mediului de afaceri german sprijină eforturile Republicii Moldova de a se integra în UE, inclusiv la nivel economic şi comercial.

"Republica Moldova este o piaţă bună pentru investiţii, iar oamenii de afaceri din Germania sînt interesaţi să investească în economia Moldovei. În scurt timp, o importantă companie germană îşi va anunţa oficial intenţia de a veni cu investiţii în Republica Moldova", a comunicat politicianul german.

În cadrul vizitei în Germania, Corman a avut o întrevedere cu Christoph Heusgen, consilierul pentru politică externă şi securitate al cancelarului federal, care a asigurat că "Germania sprijină parcursul european al R.Moldova şi va menţine şi pe viitor subiectele legate de ea pe agenda politică de discuţii".

"Republica Moldova rămîne în atenţia Germaniei, fiind considerată un exemplu pentru ţările din Parteneriatul Estic. Aţi demonstrat o cooperare bine pusă la punct dintre puterea legislativă şi cea executivă din Republica Moldova, obţinînd progrese semnificative în realizarea obiectivelor de reforme", a spus acesta.

Secretarul de stat la Ministerul Federal de Interne, Christoph Bergner, l-a asigurat pe preşedintele parlamentului despre faptul că "autorităţile germane monitorizează atent progresele Republicii Moldova în implementarea Planului de acţiuni pentru liberalizarea vizelor şi că, în scurt timp, Comisia Europeană urmează să prezinte următorul Raport de progres pentru implementarea celei de-a doua faze".

De asemenea, oficialii au remarcat bunele relaţii de colaborare la nivelul ministerelor de interne ale celor două ţări şi au menţionat importanţa dezvoltării cooperării moldo-germane, în special în domeniul asigurării securităţii interne şi ordinii de drept.

Igor Corman a mulţumit oficialilor germani pentru sprijinul permanent acordat Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав