X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

În noul sezon de încălzire chișinăuienii cu venituri mici vor beneficia de compensaţii

8 noi. 2013,, 14:53   Societate
4519 0
Foto: noi.md
Primăria Chişinău informează că în sezonul de încălzire 2013-2014 vor beneficia de compensaţii la căldură cetăţenii defavorizaţi care au avut pe parcursul ultimului an venituri lunare mai mici de 1700 de lei, transmite NOI.md.

Autoritățile locale vor achita 40 la sută lunar din suma calculată în cazul încălzirii centralizate și aprovizionării cu apă caldă. Pentru gaze naturale, energie electrică, lemne şi cărbune se vor acorda lunar cîte 450 de lei pentru o familie, iar în cazul pensionarilor – 900 de lei.

Depunerea dosarelor va demara odată cu începerea sezonului de încălzire. Cererile pot fi depuse pînă la încheierea sezonului de termoficare. Pînă la aprobarea cererii, persoanele care urmează să beneficieze de compensaţii vor achita iniţial 60 la sută din suma indicată în factură.

Cetăţenii care locuiesc în capitală pot depune cererile la întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ, iar cei din oraşele și satele din municipiu – la primăriile locale.

Totodată, potenţialii beneficiari vor prezenta certificatul privind salariul pentru ultimele 12 luni, în cazul persoanelor încadrate în cîmpul muncii, iar pensionarii şi persoanele cu dizabilităţi – copia legitimaţiei sau a certificatului privind mărimea pensiilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав