Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Formuzal: În Găgăuzia toate apele sînt tulburate de Partidul Democrat

6 noi. 2013,, 15:55   Societate
3883 1
Foto: noi.md
Democrații din Comitetul executiv al Găgăuziei doresc să destabilizeze situația în autonomie. Astfel a comentat pentru NOI.md bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, recenta declarație a liderului democraților din autonomie, Nicolai Dudoglo, care a spus că o parte dintre democrații din Comitetul Executiv nu doresc să lucreze cu bașcanul.

”Este un șir întreg de acțiuni ale Partidului Democrat, care este interesat de destabilizarea situației în autonomie. Democrații doresc ca înainte de alegerile parlamentare să concentreze puterea în mîinile lor. În Găgăuzia toate apele sînt tulburate de Partidul Democrat”, a menționat Formuzal.

”Atunci cînd a fost aprobată componența Comitetului executiv al Găgăuziei, care recent a fost numit ”Comitetul executiv al concilierii populare”, au fost consultări îndelungate asupra fiecărui nume cu toți deputații. Au fost anumite condiții, înțelegeri pentru a munci spre binele autonomiei: să fie soluționate problemele economice, problemele legate de consolidarea statutului autonomiei și statalității R. Moldova. Nu au trecut nici două luni, iar democrații deja spun că Comitetul executiv trebuie demis. Cu alte cuvinte, în Găgăuzia începe un nou show al democraților. Eu nu particip la show. Comitetul executiv a activat, activează și va activa”, a adăugat bașcanul.

O parte dintre conducătorii direcțiilor de profil din cadrul Comitetului executiv al Găgăuziei, care reprezintă Partidul Democrat, au declarat recent că sînt dispuși să demisioneze, din cauză că nu doresc să lucreze cu bașcanul Mihail Formuzal. Aceștia au criticat maniera în care Formuzal conduce executivul de la Comrat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?