X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Sondaj: Șansele partidelor de stînga la alegerile parlamentare ar crește, dacă ar forma un bloc comun (VIDEO)

6 noi. 2013,, 13:52   Societate
4361 0
Foto: noi.md
Șansele partidelor de stînga ar spori la următoarele alegeri parlamentare, dacă ar forma un bloc electoral comun. Practic 56% dintre respondenții unui sondaj realizat de către Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova împărtășesc această idee, transmite NOI.md.

Pe de altă parte, 18% dintre intervievaţi consideră că fiecare partid de stînga trebuie să participe la alegeri de sine stătător, 20% susțin că şansele lor nici nu vor spori și nici nu se vor micşora, iar 6% nu şi-au format o părere la acest subiect.

În cazul Coaliţiei de Guvernare Pro-Europeană, 41 la sută dintre respondenţi cred că cea mai bună soluţie ar fi ca fiecare partid din componența acesteia să participe de sine stătător la următoarele alegeri parlamentare, 26% consideră că trebuie să formeze un bloc electoral comun, 12% nu şi-au format punctul lor de vedere în acest sens, iar fiecare a cincea persoană nu este interesată de modalitatea în care vor merge la alegeri partidele de la guvernare.

Sondajul a demonstrat că în cazul în care alegerile s-ar desfăşura duminica viitoare, 42% din respondenţi ar merge cu siguranţă la votare, 31% - probabil se vor prezenta, 14% - nu se vor prezenta, 4% - sînt siguri că nu vor merge la scrutin, iar 10% dintre cei chestionaţi nu s-au determinat.

Cel mai grav este că o mare parte din respondenţi – 20% – nu ştiu cu cine să voteze, iar 8% nu au dat un răspuns concret. Prin urmare, aproximativ fiecare a patra persoană intervievată nu ar putea face o alegere întemeiată.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?