X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Expert: Guvernanții “umflă așteptările oamenilor”

5 noi. 2013,, 18:05   Politică
4574 4
Foto: tribuna.md
Declarațiile de genul „Republica Moldova aparține Europei”, ”Dacă voi nu ne vreți și nu ne iubiți, noi vă vrem și vă iubim” sînt lipsite de sens. Această părere a fost exprimată de analistul politic Corneliu Ciurea, solicitat de NOI.md să comenteze ultimele acțiuni și declarații făcute de liderii politici, în contextul procesului de integrare europeană.

“În ultimii trei ani guvernarea Filat-Leancă produce un fel de inflație a proiectului integrării europene, adică supralicitează acest subiect și îi atribuie o importanță exagerată. Dar încă nu putem vorbi despre integrarea europeană. Uniunea Europeană, deocamdată, nu ne vede ca membru, este vorba doar de o asociere. Din această cauză, declarații de genul „Republica Moldova aparține Europei”, ”Dacă voi nu ne vreți și nu ne iubiți, noi vă vrem și vă iubim” sînt lipsite de sens, fiindcă, deocamdată, nu se pune problema integrării Republicii Moldova în UE”, a opinat expertul.

Potrivit lui, „aceste declarații comportă și un pericol, fiindcă umflă așteptările oamenilor într-un mod nejustificat”.

În contextul mitingului din 3 noiembrie, expertul a menționat că acesta nu va putea influența foarte mult deciziile europenilor la Vilnius, iar decizia nu va fi diferită de cea pe care Moldova încă nu o cunoaște, în comparație cu oficialii europeni.

“Un miting de acest gen nu poate decît să arate că este un semn de încurajare pentru lideri, iar europenii salută așa ceva, fiindcă lor le convine să vadă o guvernare care să fie sprijinită în demersul său proeuropean. Este vorba despre un interes politic, iar decizia de la Vilnius nu va conta foarte mult”, a conchis expertul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав