X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Şevciuk: Tiraspolul şi Chişinăul trebuie să se despartă în mod civilizat

1 noi. 2013,, 00:25   Politică
2758 0
Foto : elldor.info
Tiraspolul şi Chişinăul trebuie să se despartă în mod civilizat. Declaraţia a fost făcută, la 30 octombrie de către Evgheni Şevciuk, în cadrul conferinţei internaţionale "Măsurile de consolidare a încrederii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean", care a avut loc în Germania.

Liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a declarat că soluţia pentru reglementarea conflictului transnistrean poate fi găsită doar printr-o despărţire civilizată a regiunii de Moldova. Şevciuk spune că ar trebui urmat modelul Cehiei şi Slovaciei, dar şi cel al Serbiei şi Muntenegrului. Liderul de la Tiraspol a reiterat, de asemenea, că recunoaşterea internaţională a independenţei autoproclamatei republici va aduce stabilitate în regiune.

Prim-ministrul Iurie Leancă a venit, însă, cu soluţii de consolidare a celor două maluri ale Nistrului. Premierul a mai vorbit despre beneficiile pe care le vor avea agenţii economici din stînga Nistrului după ce Moldova va semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Acest fapt îl demonstrează şi datele statistice, potrivit cărora din totalul volumului exportului, 30 la sută revine Uniunii Europene şi doar 19 la sută - Rusiei.

Leancă a mai declarat că deschiderea oficiilor Biroului de Migraţie în regiunea transnistreană nu va fi un obstacol pentru locuitorii din stînga Nistrului.

Este pentru a doua oară cînd premierul Iurie Lenacă se întîlneşte cu liderul separatist Evgheni Şevciuk, de la numirea sa în această funcţie. Cei doi au mai avut o întrevedere în luna septembrie a acestui an, la Tiraspol. Atunci, părţile au decis să prelungească acordul, care prevede circulaţia feroviară pe segmentul transnistrean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав