X 
Cutremure stiri: 502

Preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, acuzat că a aruncat cu banii preşedinţiei, pe final de mandat

31 oct. 2013,, 18:00   Externe
2987 0
Foto: mignews.com
Nici nu a apucat să plece din funcţia de preşedinte al Georgiei, că Mihail Saakaşvili s-a pomenit co este acuzat. Ministrul Finanţelor de la Tbilisi, Nodar Khaduri, a declarat că actualul şef al statului a folosit banii din fondul prezidenţial pentru instruirea activiştilor din partidul său. Anunţul vine la cîteva zile după alegerile din Georgia, cîştigate de partidul premierului miliardar, Visul georgian.

Ministrul Finanţelor a declarat că în fondul de rezervă al preşedintelui pentru anul acesta erau de 6 milioane de dolari. Acum, au rămas doar 6 mii de dolari. Astfel, Mihail Saakaşvili ar fi cheltuit aproape toţi banii în 10 luni, iar viitorul preşedinte al Georgiei nu va avea finanţe pentru ultimele două luni ale anului. Potrivit oficialului guvernamental, banii au fost daţi pentru instruirea activiştilor din partidul lui Saakaşvili, dar şi pentru ajutoare sociale. Acum, Guvernul de la Tbilisi este nevoit să aloce finanţe din alte fonduri, pentru necesităţile lui Gheorghi Margvelaşvili, care va fi învestit pe 17 noiembrie.

Declaraţiile sînt făcute la scurt timp după ce Mihail Saakaşvili şi-a luat rămas bun de la popor printr-un mesaj video. "Cred că Georgia are un viitor luminos. Voi fi întotdeauna lîngă voi şi împreună cu voi, dar într-un alt mod decît pînă acum şi dintr-o altă clădire", a promis preşedintele în exerciţiu al Georgiei. Mandatul lui Mihail Saakşvili va expira imediat după ce Gheorghi Margvelaşvili va depune jurămîntul. Candidatul "Visului georgian", formaţiunea actualului premier de la Tbilisi, a obţinut peste 62 la sută din voturi la alegerile de duminică. În acelaşi timp, reprezentantul partidului lui Saakaşvili s-a ales cu un scor de 3 ori mai mic. citeste totul despre: georgia presedinte mihail saakasvili alegeri visul georgian gheorghi margvelasvili blinkfeedrss.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав