X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

UE va ajuta întreprinderilor mici și mijlocii din Moldova și regiunea transnistreană să-și majoreze volumul exportului

31 oct. 2013,, 17:15   Economie
4146 0
Foto: rutowns.ru
În Republica Moldova a fost lansat un nou proiect pentru consolidarea capacităţii întreprinderilor mici şi mijlocii din Republica Moldova, inclusiv regiunea transnistreană, prin intermediul participării la expoziţii şi tîrguri specializate internaționale, cu scopul majorării exportului și atragerii investițiilor, transmite NOI.md.

Proiectul este lansat cu sprijinul financiar al Programului UE și PNUD. Proiectul pentru antreprenorii de pe ambele maluri ale Nistrului va fi implementat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a Republicii Moldova pînă în februarie 2015, în cadrul Programului UE-PNUD „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii".

Potrivit CCI, noul proiect prevede dezvoltarea relaţiilor de colaborare între agenţii economici de pe ambele maluri ale Nistrului şi promovarea mărfurilor lor pe piaţa externă. În cadrul proiectului, 60 de companii, cîte 30 de pe fiecare mal, vor participa la 6 expoziţii internaţionale specializate din Germania, Franţa, România, Polonia, Bulgaria şi Cehia. De asemenea, participanții la proiect vor beneficia de cursuri de instruire, servicii de consultanţă, iar activitatea lor va fi monitorizată postproiect.

Vicepreşedintele CCI, Vladimir Didilică, a apreciat pozitiv oportunităţile pe care le oferă proiectul reprezentanţilor mediului de afaceri. Potrivit lui Didilică, agenţii economici din stînga Nistrului sînt interesaţi, în special, de căutarea partenerilor de business şi atragerea investiţiilor. Ei se confruntă cu probleme specifice, de care trebuie de ținut cont şi de încercat de a-i ajuta. ”Deoarece colaborarea anterioară cu Programul UE-PNUD „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii" a fost una reuşită, CCI va depune toate eforturile pentru realizarea cu succes a noului proiect", a menţionat Vladimir Didilică.

Primul eveniment expoziţional, la care vor lua parte companiile beneficiare, va avea loc în aprilie 2014, în Germania. Programul UE-PNUD „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii" îşi propune să sporească gradul de încredere între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului, pentru ca ei să colaboreze şi împreună să-şi ridice nivelul de trai. În acest sens, Uniunea Europeană şi PNUD sprijină financiar şi tehnic activităţile lor comune în cinci domenii cheie: dezvoltarea afacerilor, dezvoltarea societăţii civile, renovarea infrastructurii sociale, ocrotirea sănătăţii şi protecţia mediului ambiant.

Programul este implementat în perioada 2012-2015, cu un buget total de 10,6 mil. euro, acordați de Uniunea Europeană (9,5 mil. euro) și PNUD (1,1 mil. euro).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?