Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Consilieri CMC comentează tergiversarea numirii viceprimarilor de Chișinău

31 oct. 2013,, 16:31   Societate
2972 0
Foto: noi.md
Unii consilieri din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC) au declarat, astăzi, pentru NOI.md, că vinovat de tergiversarea procesului de numire a viceprimarilor capitalei se face nimeni altul decît primarul general, Dorin Chirtoacă.

Consilierul independent, Teodor Cîrnaț, susține că viceprimarii trebuiau aleși încă acum doi ani, în decurs de două luni de la constituirea componenței CMC. ”De ce primarul nu înaintează candidaturile pentru funcția de viceprimar? Pentru că se teme ca aceștia să nu-i facă probleme pe plan politic sau nu cumva să descopere unele acțiuni mai puțin legale”, a menționat Teodor Cîrnaț.

Consilierul liberal-democrat, Ghenadie Ivascenco, consideră că motivul tergiversării numirii viceprimarilor este unul pur politic. ”Noi de fapt nu avem niciun viceprimar ales în acest mandat. Ăștia doi care sînt activează după nu știu ce fel de principii tehnice ale primarului. Cauza este politică. Nu s-a putut realiza pînă acum o majoritate în cadrul CMC”, a specificat Ghenadie Ivascenco.

Consilierul comunist Igor Lupulciuc subliniază că numirile la primărie se fac pe nedrept. ”Unul din motive este neînțelegerile din cadrul CMC. Eu cred că aceste disensiuni puteau fi depășite și primarul putea măcar să vină cu propuneri. N-a făcut-o pentru că este neorganizat. În funcții publice sînt numiți de obicei prieteni, colegi de clasă sau de partid de ai lui Chirtoacă. În cazul dat, primarului nu-i ajung voturile fracțiunii să numească pe cine dorește el. De asta și se tergiversează”, a precizat Igor Lupulciuc.

Recent, consilierul liberal Oleg Cernei declara pentru un portal de știri că printre candidaturile la funcția de viceprimar de Chișinău se vehicula să fie chiar el, Ghenadie Ivascenco și Ion Gabura, însă nu s-a reușit numirea lor din cauza disensiunilor la nivel parlamentar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?