X 
Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

În Moldova va fi întocmit un rating al deschiderii instituțiilor de stat față de business

30 oct. 2013,, 11:12   Economie
2895 0
Foto: noi.md
În anul 2014, experții internaționali vor întocmi în Republica Moldova un rating al nivelului de deschidere a instituțiilor de stat față de business, transmite NOI.md.

Despre aceasta a anunțat vice-premierul, ministrul economiei, Valeriu Lazăr, care a menționat că acest studiu va fi realizat în cadrul proiectului Băncii Mondiale pentru dezvoltarea sectorului privat, care are ca scop sporirea competitivității și îmbunătățirea mediului de afaceri. Valeriu Lazăr a menționat că ratingul instituțiilor de stat din Moldova după nivelul de deschidere față de business va spori responsabilitatea acestora în realizarea măsurilor privind eliminarea constrîngerilor critice în calea mediului de afaceri.

Ministrul economiei a subliniat că, în prezent, există atît instituții foarte deschise, cît și foarte închise pentru business. Conducătorii celor din urmă știu ce au de făcut, însă nu realizează la modul practic măsurile pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și deschiderea față de business, chiar dacă salariile funcționarilor sînt achitate inclusiv din contul impozitelor plătite de antreprenori. Valeriu Lazăr a menționat că prin publicarea ratingului țara ”își va cunoaște erorii”. Potrivit oficialului, cetățenii vor putea afla cît de deschise față de business sînt instituțiile, care miniștri și directori se află la conducerea acestor instituții, care partide reprezintă etc.

Valeriu Lazăr a subliniat că în acest plan guvernul poartă răspundere colectivă, însă populația trebuie să-și cunoască eroii, deoarece reprezentanții diferitor partied politice din coaliția de guvernămînt poartă și o răspundere individuală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?