X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Codul Fiscal necesită modificări - reprezentantul asociaţiei contabililor şi auditorilor profesionişti din Republica Moldova

29 oct. 2013,, 10:15   Societate
3237 0
Foto: contabilsef.md
Codul fiscal necesită modificări. Aceasta este opinia reprezentantului Asociaţiei Contabililor şi Auditorilor Profesionişti din Republica Moldova, Veaceslav Ciobanu.

Potrivit Agenţiei "Infotag", acesta a spus luni în cadrul mesei rotunde cu genericul: "Politica fiscal-vamală pentru 2014 şi transparenţa bugetară", că "în Moldova una din problemele principale este imperfecţiunea legislaţiei fiscale, care provoacă cetăţenilor probleme mari, deoarece în aceasta nu există o noţiune concretă despre care este amenda pentru o anumită încălcare".

Potrivit spuselor lui, "dacă statul doreşte ca taxele să fie achitate la timp şi numărul infracţiunilor să scadă atunci acesta trebuie să creeze astfel de legi ca oamenii să nu fie nevoiţi să le citească cu dicţionarul explicativ în mînă".

"Din 131 de propuneri pentru modificarea Codului Fiscal, examinate în Parlament doar trei au fost foarte bune, 26 - bune, 83 - neutre, 13 - mai puţin bune, 6 - inadmisibile", a spus Ciobanu.

Reprezentantul a menţionat că "pentru ca situaţia în sistemul fiscal să se schimbe spre bine, în primul rînd, trebuie reeditat Codul Fiscal, să fie revizuite şi modificate amenzile, de asemenea, cel mai important, este necesar să se schimbe atitudinea conducerii şi a consumatorilor. Aceştia trebuie să se respecte reciproc".

Participanţii la masa rotundă au declarat că "multe modificări din Codul Fiscal nu contribuie la dezvoltarea economiei şi a businessului în ţară, ba chiar nu sînt realizate deloc sau se contrazic".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?