X 
Cutremure stiri: 502

Kliciko ar putea să nu participe în alegerile prezidențiale

25 oct. 2013,, 15:23   Externe
2656 0
Foto: mir24.tv
Kliciko ar putea pierde dreptul de a candida la președinția Ucrainei din cauza unei schimbări în legislație, transmite RIA "Novosti".

Campionul mondial la box Vitali Kliciko, unul dintre cei mai populari opozanţi ai regimului din Ucraina, liderul partidului „Udar” a anunţat, joi, că va candida în alegerile prezidenţiale din 2015 împotriva actualului şef al statului, Viktor Ianukovici.

El a făcut această declarație imediat după ce Rada (parlamentul ucrainean) a votat un amendament la Codul Fiscal, potrivit căreia cetățeanul ucrainean, care are drept de ședere permanentă într-un alt stat nu se consideră rezident în Ucraina. Conform legislaţiei ucrainene, candidaţii la prezidenţiale trebuie să fi fost rezidenţi permanenţi în Ucraina în ultimii 10 ani care preced alegerea. La rîndul său, pugilistul de mult timp este rezident permanent în Germania.

"Sînt cetățean al Ucrainei de la declarația de independență a țării noastre și voi fi întotdeauna. Acum, încearcă să nu să mă lase în alegerile prezidențiale, printr-un articol în Codul Fiscal, de fapt, încearcă să mă lipsească de cetățenia Ucrainei", - a declarat pugilistul. „Nu veţi reuşi să mă intimidaţi, nici să mă opriţi”, a declarat Kliciko în faţa deputaţilor care au adoptat această lege.

La rîndul său, opoziția a anunțat deja că va cere abrogarea amendamentului.

Un sondaj recent realizat de Institutul International de Sociologie, sugerează că în alegeri pentru Kliciko vor vota 16 % dintre respondenți, în timp ce pentru Ianukovici - doar 14 % .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав