X 
Cutremure stiri: 502

Fisurile din Coaliție persistă? Liberal-reformatorii au acționat în judecată hotărîrea privind concesionarea AIC (VIDEO)

25 oct. 2013,, 12:42   Societate
2342 0
Foto: noi.md
Hotărîrile Guvernului privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău au fost acționate în judecată, ieri, 24 octombrie. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă de către avocatul celor 7 deputați liberal-reformatori, autori ai cererii de chemare în judecată, Teodor Cîrnaț, transmite NOI.md.

Liberal-reformatorii, în persoana lui Teodor Cîrnaț, cer instanței de judecată să declare nul contractul de concesionare a Aeroportului pe motiv că a fost întocmit în baza unor acte ilegale.

”A fost încălcată Constituția RM în ce privește dreptul la proprietate, dreptul fiecărui om de a face cunoștință cu actele Guvernului, dreptul la informație, precum și principiul economiei de piață, care se bazează pe protecția concurenței loiale ș.a. Sînt prea multe încălcări vădite ale legislației RM care se referă la concesionare și în așa circumstanțe instanța de judecată cu siguranță va anula cele patru hotărîri de Guvern și contractul de concesionare”, a precizat Teodor Cîrnaț.

Data și ora primei ședințe de judecată în acest sens urmează a fi anunțată în decurs de două săptămîni.

Menționăm că în urma unei sesizări depuse de liberal-reformatori la Curtea Constituțională referitor la constituționalitatea concesionării AIC, magistrații au declarat că nu se pot expune pe marginea sesizării.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав