X 
Cutremure stiri: 502

V. Todercan: Dorin Chirtoacă este periculos pentru Chișinău

25 oct. 2013,, 02:42   Politică
4051 6
Foto: point.md
Declarația a fost făcută joi, 24 octombrie, pentru agenția OMEGA, de consilierul municipal PCRM, Valentin Todercan după ce aleșii locali din partidele lui Ghimpu, Filat și Plahotniuc au decis păstrarea în funcția de primar al capitalei, Dorin Chirtoacă.

”Urmează să decidă fracțiunea. Posibil că vom mai iniția o procedură atunci cînd și colegii din celelalte fracțiuni vor conștientiza că Dorin Chirtoacă, aflîndu-se în această funcție, este un pericol pentru Chișinău, un pericol pentru viața chișinăuienilor, pentru dezvoltarea Chișinăului, pentru ca acest Chișinău să nu fie doar o urbe, un municipiu, dar o capitală a unei țări civilizate”, a declarat pentru agenția OMEGA, consilierul municipal PCRM, Valentin Todercan.

Consiliul Municipal Chișinău a organizat joi, 24 octombrie, o procedură de vot secret privind organizarea unui referendum pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general al capitalei pentru ineficiența activității acestuia în funcția deținută și pentru multiplele ilegalități comise, inclusiv la gestionarea fondurilor publice.

Însă, chestiunea nu a întrunit numărul necesar de voturi deoarece consilierii partidelor PLDM, PL și singurul ales local din cadrul PDM în Consiliul municipal Chișinău nu au participat la procedura de vot.

Inițiativa privind demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar al capitalei a fost lansată de fracțiunea PCRM din CMC și susținută cu majoritatea de voturi acum două săptămîni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав