X 
Cutremure stiri: 502

UE va oferi Moldovei 5 milioane de euro pentru susținerea dezvoltării regionale

24 oct. 2013,, 11:20   Economie
3624 0
Foto: noi.md
Uniunea Europeană va oferi Republicii Moldova 5 milioane de euro pentru susținerea dezvoltării regionale, transmite NOI.md. Un acord în acest sens a fost semnat de UE și Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ). Potrivit unui comunicat emis de reprezentanța GIZ în Moldova, fondurile sînt acordate pentru sprijinirea activităţilor proiectului "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", care este în derulare din 2010. Perioada de implementare a cofinanţării oferite de UE este de 26 luni. Beneficiarul proiectului este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, precum şi consiliile şi agenţiile de dezvoltare regionale.

Scopul iniţiativei este de a sprijini Moldova în promovarea coeziunii sale economice, sociale şi teritoriale, cu accent pe dezvoltarea cadrului legal, instituţional, dar şi a politicii de dezvoltare regională a Moldovei. În cadrul proiectului urmează a fi elaborate planuri sectoriale regionale pe 4 domenii: apă şi canalizare, managementul deşeurilor solide, eficienţa energetică a clădirilor publice, drumuri locale şi regionale. În baza acestora, vor fi concepute fluxuri de fişe de proiecte viabile, adică portofolii de proiecte investiţionale, pregătite de finanţare, cu studii de fezabilitate elaborate. Portofoliile vor cuprinde 5 sectoare: apă şi canalizare, managementul deşeurilor solide, eficienţa energetică a clădirilor publice, drumuri locale şi regionale, dezvoltarea şi promovarea businessului. Se va pune accent pe proiecte mari, interregionale, care să stimuleze cooperarea intercomunitară, adică prestarea în comun a serviciilor publice în localităţile învecinate.

Proiectul este implementat de GIZ şi este sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (SIDA), Ministerul Afacerilor Externe al României şi Uniunea Europeană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав