X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Opinie: Dacă Ghimpu rămîne la cîrmă, PL nu va trece pragul electoral la viitoarele alegeri parlamentare

21 oct. 2013,, 17:18   Societate
3352 1
Foto: info-prim.md
Șansele Partidului Liberal de a trece pragul electoral la următoarele alegeri parlamentare sînt minime. De această părere este analistul politic, Ion Tăbîrță, care a comentat pentru NOI.md declarațiile optimiste vociferate ieri, 20 octombrie, de liberali, în cadrul ceremoniei prilejuite de marcarea a 20 de ani de la fondarea Partidului Liberal.

Ion Tăbîrță susține că imaginea PL-ului a fost periclitată odată cu scindarea acestuia în primăvara anului curent. ”PL trece printr-o criză internă. Este vorba despre acea scindare urmare a cărei partidul a rămas în afara actului de guvernare. Astfel, liberalii pot reveni la guvernare la viitoarele alegeri parlamentare doar împreună cu liberal democrații. Altfel, nu prea văd cum ar putea ajunge. Nu cred că liberalii ar accepta să meargă împreună cu comuniștii. Ar fi o șansă cu PDM, dar iar nu cred că vor întruni împreună suficiente voturi pentru a forma o coaliție de guvernare”, a menționat analistul politic.

În această situație, Ion Tăbîrță sugerează PL-ului să-și revadă politica sa față de PLDM. ”Dacă va rămîne Mihai Ghimpu la cîrmă, PL nu are nicio șansă la următoarele alegeri parlamentare. Conducerea acestui partid trebuie s-o preia Dorin Chirtoacă, dar și el trebuie să-și revizuiască anumite tactici și strategii electorale. Pentru că deși Chirtoacă va prelua conducerea partidului, succesul acestuia nu va fi garantat. În primul rînd Dorin Chirtoacă trebuie să lucreze la capitolul echipă. El trebuie să vină cu persoane noi, credibile pentru a ridica ratingul partidului”, a adăugat analistul politic.

Ieri, 20 octombrie 2013, Partidul Liberal a sărbătorit 20 de ani de la fondare. La ceremonia festivă au participat sute de lideri liberali din întreaga republică, în frunte cu președintele partidului, deputatul Mihai Ghimpu. Evenimentul a început cu onorarea noului imn al PL – „Libertatea – floare a speranței”. Cu această ocazie PL a realizat și un film despre istoria și prioritățile partidului în care au fost incluse principalele realizări ale liberalilor, activitatea politică și misiunea istorică a partidului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав