X 
Cutremure stiri: 502

Studenţii Universităţii de Stat de Medicină și Farmacie "N. Testemiţanu", care lucrează în instituţii medico-sanitare, vor primi salariu

16 oct. 2013,, 15:36   Societate
3335 0
Foto: masslive.com
Studenţii Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie "N. Testemiţanu", care lucrează în instituţii medico-sanitare, în afară de burse vor primi şi un salariu de medic începător (2 mii lei). Acest fapt este prevăzut în Hotărîrea de Guvern nr. 791 din 7 octombrie 2013 cu privire la salarizarea medicilor rezidenţi.

Vicedirectorul Centrului Naţional de Sănătate Publică (CNSP), Stela Gheorghiţa, a comunicat pentru corespondentul "Infotag" că CNSP primeşte anual din partea rezidenţilor zeci de cereri de a fi angajaţi.

"Îi primim la lucru cu mare drag şi le oferim competenţe practice. Nu sînt sigură că vor primi salariu pentru ceea ce fac, deoarece sursa noastră de finanţare este bugetul statului, nu CNAM, cum este în cazul altor instituţii medico-sanitare", a menţionat ea.

Potrivit Dumitru Capmari, rezident care lucrează ca asistent medical la CNSP, un astfel de salariu îi convine. Pînă acum rezidenţii primeau burse de 600-800 de lei, din care 280 de lei erau folosiți pentru achitarea căminului.

"În cazul în care studentul locuieşte la cămin, atunci salariul de 2 mii de lei ar fi de ajuns pentru un trai modest, însă dacă studentul închiriază un apartament, atunci salariul şi bursa vor ajunge doar pentru achitarea serviciilor comunale", a spus acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав