Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

MAI a lansat un nou serviciu informațional destinat cetățenilor

15 oct. 2013,, 16:09   Societate
7150 1
Foto: diez.md
Cetățenii Republicii Moldova au acum posibilitatea să se informeze online în ce privește numele și datele de contact ale polițiștilor de sector din întreaga republică. Este vorba despre un nou serviciu informațional ”Cunoaște-ți polițistul tău”, lansat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către Inspectoratul General de Poliție, transmite NOI.md.

Serviciul are drept scop consolidarea parteneriatul între poliţie şi societate pentru a ridica nivelul de încredere a cetăţenilor faţă de oamenii legii. „Pornind de la principiul că poliția este în serviciul cetățeanului, serviciul informațional ”Cunoaște-ți polițistul tău” a fost creat pentru a facilita posibilitatea cetățeanului de a-și cunoaște polițistul de sector în caz de necesitate. Pentru a beneficia de serviciul dat, este necesar de accesat site-ul www.igp.md, iar ulterior – bannerul aflat pe partea dreaptă a paginii ”Cunoaște-ți polițistul tău”. La deschiderea acestuia, se introduce denumirea localității sau a raionului dorit și în cîteva clipe apare fotografia cu polițistul de sector din regiunea selectată și datele de contact ale acestuia. Informația pe site va fi prelucrată o dată în două săptămîni, întrucît avem fluctuație de cadre”, a precizat șeful IGP, Ion Bodrug.

Baza de date a polițiștilor de sector poate fi utilizată și în cazul sectoarelor din municipiul Chișinău. Pe viitor, IGP intenționează să extindă serviciul informațional și la nivelul sectoarelor din orașele republicii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?