X 
Cutremure stiri: 502

Chișinăul gata de sărbătoare! Vezi agenda manifestărilor de Hramul Orașului

13 oct. 2013,, 14:15   Societate
13874 1
Foto: noi.md
Primăria Chișinău promite un program excepțional de Hramul Chișinăului. Astfel, pe data de 14 octombrie, dar și pe durata întregii luni, se vor desfășura o serie de evenimente culturale precum expoziții, concerte, festivaluri, conferințe, serate de creație, concursuri etc., transmite NOI.md.

Pînă la hram, în perioada 4-10 octombrie se desfășoară decada ”Chișinău, orașul meu”, între 7-11 octombrie – Festivalul Internaţional al duetelor de pianişti "Strugure de chihlimbar", ediţia a III-a, pe 12 octombrie va avea loc Concursul de desen şi eseu „Chişinăul istoric – anul 2030” și între 13-15 octombrie se vor desfășura o serie de concursuri municipale de gen tehnico-sportiv.

În ziua de hram, 14 octombrie, sărbătoarea va începe la ora 8.00 cu depuneri de flori și ora 8.20 – Sfînta Liturghie la Catedrala ”Nașterea Domnului”. Inaugurarea festivă va începe la ora 11.00 în Piața Marii Adunări Naționale cu un mesaj de salut al primarului de Chișinău, prezentarea delegațiilor oficiale sosite în capitală și evoluarea ansamblului de dansuri populare ”Joc”.

În continuare, pe parcursul acestei zile vor fi inaugurate diferite expoziții de pictură, grafică, artizanat, carte, floristică, precum și concursul de desen pe asfalt „Chişinăul în viziunea copiilor”. De asemenea, la ora 14.00 va avea loc o reprezentație a teatrului ”Masca” din București, tot la ora 14.00 – festivitatea de premiere a persoanelor în etate, a elevilor şi studenţilor cu merite deosebite în domeniul ştiinţei, medicinii, culturii şi sportului, iar începînd cu ora 17.00 și pînă la 23.30, pe marea scenă din PMAN vor evolua fraţii Advahov şi Zinaida Julea, Mihai Ciobanu, surorile Osoianu, Igor Cuciuc, Plăieşii, Iurie Sadovnic, Lidia Botezatu şi Radu Dolgan, Anişoara Puică, Anatol Dumitraş, Nina Crulicovschi, Anatol Mîrzenco, Gheorghe Ţopa, Adrian Ursu, Catharsis, Ionela Ţăruş şi Mihai Ungureanu, Tania Cerga, Cristi Aldea Teodorovici, Aura, Victoria Lungu, Geta Burlacu, Corina Ţepeş şi Costi Burlacu, Aliona Moon, Pasha Parfeni, Akord, Alex Calancea band, Cristina Pintilie, Valy Boghean, Cătălin Josan, Nadin Trohin, Cornelia şi Marcel Ştefăneţ, Carla's Dreams, Sun Stroke Project, Andra etc. Concertul se va încheia cu un spectacol de artificii.

După Hram, urmează a fi organizată campionatul deschis a municipiului Chişinău la kaiac-canoe, Bienala Internaţională de Gravură, ed. a III –a, expoziţia-concurs a lucrărilor foto „Chişinăul de ieri, Chişinăul de azi”, serata de creaţie a compozitorului Oleg Negruţă Fantezia „În glumă şi în serios”, conferinţa “Angajament civic E-transformare @ bibliotecilor” și concertul jubiliar „Seară Albastră” de Anastasia Lazariuc şi invitaţii săi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав