X 
Cutremure stiri: 506

Chișinăul a instalat punctele de control migraţional la frontiera administrativă cu Transnistria

9 oct. 2013,, 10:19   Societate
2639 0
Foto: ziarelive.ro
Săptămîna viitoare cele şase birouri vor începe să monitorizeze fluxul de străini care intră în ţara noastră prin raioanele de est. Măsura face parte din planul de acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană, transmite publika.md.

Cetăţenii străini care vor intra în Moldova prin punctele de control de pe segmentul transnistrean al frontierei vor beneficia de un control simplificat.

Procedura de înregistrare va fi una rapidă, gratuită şi benevolă. Cei care nu se vor înregistra însă la punctele respective, la a doua intrare în ţară vor fi monitorizaţi de către autorităţi.

Vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov, afirmă că măsura nu-i vizează pe locuitorii din stînga Nistrului.

După mai multe discuţii şi negocieri, mecanismul a fost acceptat de administraţia transnistreană care anterior se opunea controlului migraţional.

Cele şase puncte interne de control au fost situate în localităţile Hîrbovăţ din raionul Anenii Noi, Hagimus, raionul Căuşeni, Sănătăuca, Floreşti, în oraşele Dubăsari, Criuleni şi Rezina.

Anterior, vicepremierul pentru reintegrare Eugen Carpov a explicat că ghișeele vizează cetățenii străini care vizitează R. Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав