X 
Cutremure stiri: 506

Funcționari mustrați de pasivitate în timpul cutremurului din Chișinău

7 oct. 2013,, 14:41   Societate
4486 0
Foto: publika.md
Cutremurul produs în dimineața zilei de ieri, 6 octombrie, a fost temă de discuție în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău. Deși nu au fost înregistrate pagube, primarul general Dorin Chirtoacă a ordonat ca miercuri, 9 octombrie, să aibă loc ședința Comisiei municipale pentru situaţii excepţionale pentru a efectua o analiză a gradului de pregătire al subdiviziunilor, în condițiile în care cutremure similare sau mai puternice sînt urmate de replici, transmite NOI.md.

Raportînd situația, șeful Direcției situații excepționale, Iurie Guștiuc, a subliniat că abia astăzi funcționarii au început să efectueze verificări în masă pentru evaluarea urmărilor cutremurului. ”A fost zi de duminica și de astăzi cred că mai minuțios ar trebui să se pătrundă în esență ca miercuri să avem o informație mai amplă dacă s-au produs ceva consecințe”, a precizat Guștiuc.

Această afirmație l-a nemulțumit pe Dorin Chirtoacă. ”Domnule Guștiuc, pentru serviciul dvs. nu există diferență între zilele de duminică și celelalte zile ale săptămînii. Noi ne-am confruntat ieri dimineață cu o situație reală la limita rezistenței infrastructurii. Nu accept afirmația dvs. că a fost duminică și, respectiv, funcționarii aveau dreptul să stea cu capul pe pernă”, a declarat Chirtoacă.

De asemenea, primarul a spus că deja dispune de informații privind cine și cum a activat după cutremur. ”La ședință vom cere explicații de la cei care au aflat pe la amiază sau pe parcursul zilei și n-au întreprins măsuri în ceea ce privește verificarea situației în teren. Cutremurul nu cunoaște sărbători”, a adăugat Chirtoacă.

Amintim că ieri, 6 octombrie, la ora 04:37 şi 56 de secunde, în munții Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter, care în R.Moldova a fost resimțit cu intensitatea de 5,0 grade.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав