X 
Cutremure stiri: 506

Concert fastuos de Hramul Chișinăului. Andra va susține un recital

7 oct. 2013,, 12:45   Societate
4050 0
Foto: wowbiz.ro
De Hramul Chișinăului, marcat pe 14 octombrie, cireașa de pe tort va fi de această dată recitalul susținut de către interpreta din România, Andra. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul ședinței operative de la Primăria Chișinău, de către șefa Direcției cultură, Lucia Culev, transmite NOI.md.

Sărbătoarea va începe dimineață cu o liturghie oficiată la Catedrala ”Nașterea Domnului” din capitală. ”Imediat după liturghie va avea loc inaugurarea manifestărilor în Piața Marii Adunări Naționale cu ansamblul academic de dansuri populare ”Joc” și intonarea imnului orașului de către cunoscuta soprană Mariana Bulicanu și baritonul Andrei Jilihovschi”, a precizat Lucia Culev.

Concertul care va avea loc seara va fi unul fastuos. ”Se așteaptă un concert mare. Vor participa majoritatea artiștilor noștri de forță. Ca element inovativ, orchestra municipală de muzică populară a fraților Advahov va susține un recital cu artiștii noștri de muzică populară și ușoară, dar și interpreta Andra din România”, a precizat Lucia Culev.

De asemenea, cu prilejul Hramului, în ajun și după sărbătoare sînt preconizate o serie de alte manifestări în cadrul instituțiilor teatrale, concertistice și sălile de expoziții. Este vorba despre Festivalul Duetelor, aflat la a X-a ediție, și care îi va avea ca protagoniști pe marii pianiști Iurie Mahovici și Anatol Lapicus. De asemenea, la Filarmonica Națională va avea loc o serată de creație a compozitorului și pianistului Oleg Negruță, iar la Palatul Național urmează să fie susținut un concert jubiliar al artistei Anastasia Lazariuc, cu genericul ”Seară albastră”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав