X 
Cutremure stiri: 506

Șeful Marelui Stat Major: Moldova este pregătită să participe la operațiunile post-conflict sub egida UE

4 oct. 2013,, 10:52   Societate
2283 0
Foto: timpul.md
Republica Moldova este pregătită și dorește să participe la soluționarea crizelor regionale sub egida Uniunii Europene. O declarație în acest sens a fost făcută, joi, de comandantul Armatei Naționale, șeful Marelui Stat Major, colonelul Igor Gorgan, în cadrul întrevederii cu un grup de experți europeni. Reprezentanții delegației europene au aprecizat pozitiv disponibilitatea Republicii Moldova de a contribui la consolidarea păcii și stabilității în regiunile UE.

În cadrul vizitei experții europeni se vor familiariza cu mersul reformelor din Armata Națională, nivelul de pregătire a unităților militare moldovenești pentru participarea la operaținuile de soluționare a confrlictelor regionale. În ajun, Guvernul a aprobat proiectul de decizie privind participarea unui contingent militar din Moldova în operațiunea de pacificare din Kosovo. O decizie finală în acest sens urmează să fie aprobată de Parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав