X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Dacă PCRM va aduce 10 mii de oameni în Parlament, nu va fi ca la 7 aprilie - expert

3 oct. 2013,, 15:55   Societate
2819 2
Foto: interakt.md
Liderul comunist, Vladimir Voronin, a spus astăzi în cadrul ședinței Parlamentului că va aduce 10 mii de oameni în Legislativ, dacă audierile privind capitalizarea ”Băncii de Economii” şi cele privind concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău nu vor fi transmise în direct la postul public de televiziune. Unii experți consideră că în urma unor astfel de amenințări președintele PCRM trebuia sancționat. Alții cred că, de fapt, puterea ar trebui pedepsită.

Solicitat de NOI.md, analistul politic Anatol Țăranu, a spus că Vladimir Voronin, prin afirmațiile sale, a periclitat actul parlamentar. ”Parlamentul este suveran, iar cel, care încearcă să intre în zona lui de responsabilitate, face o încălcare. Voronin încearcă să deformeze ordinea, el încalcă Constituția R.Moldova. El o face deschis și nimeni nu-l pune la punct. Liderul comunist, într-adevăr, ar putea aduce mii de oameni în Parlament. Dar ar trebui să fie formată o comisie parlamentară, care ar transmite un raport Procuraturii Generale pe marginea acestor amenințări. Ar putea fi solicitată și ridicarea imunității parlamentare a liderului PCRM. Dacă există temeiuri, să fie intentat și dosar. Dar, așa cum puterea este foarte slabă, aceste lucruri nu s-au întîmplat”, a spus Țăranu.

Pe de altă parte, expertul politic Nicolae Țveatcov afirmă că, de fapt, guvernarea este cea, care încalcă Constituția. ”Orice activist din politică are dreptul să-și expună părerea sa față de anumite situații. Dacă cei de la conducerea țării încalcă în mod cras normele constituționale, atunci poporul are dreptul să se revolte. Nu este cazul să apară temeri privind aceste revolte, nu va fi un 7 aprilie. Acum ies în stradă cetățeni care își apară drepturile și care sînt îngrijorați pentru viitorul lor și al acestei țări”, a comentat pentru NOI.md Nicolae Țveatkov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?