X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

O nouă rundă de negocieri în formatul ”5+2”. Experții se arată pesimiști

3 oct. 2013,, 09:00   Societate
2777 1
Foto: tribuna.md
O nouă rundă de negocieri în formatul „5+2” privind reglementarea conflictului transnistrean urmează să se desfășoare, astăzi, 3 octombrie, la Bruxelles. Experții se arată pesimiști referitor la rezultatele acesteia, transmite NOI.md.

Analistul politic, Viorel Cibotaru, a menționat pentru NOI.md că în cadrul avestei runde se va pune accent pe informare și găsirea unor formule de parteneriat în cazul punctelor migraționale. ”Nu știu va fi pozitiv sau negativ rezultatul acestei runde, dar situația nu este astăzi foarte favorabilă, avînd în vedere tensiunile dintre R. Modova – Federația Rusă – Ucraina în vederea semnării Acordului de liber schimb cu UE, unele probleme dintre Chișinău și Tiraspol, inexistența ideilor unanime în acest format... Ar fi un miracol dacă s-ar produce careva schimbări noi”, a precizat Cibotaru.

În context, analistul politic, Mihai Cernenco, a subliniat că partea transnistreană ca întotdeauna va pune la îndoială orice propunere din partea Chișinăului. ”Niciun fel de așteptări nu putem avea din partea grupului transnistrean. Ei nu au mandatul de la Moscova ca să accepte unele sau alte măsuri de încredere. Administrația de la Tiraspol la momentul actual este preocupată doar de deformarea R. Moldova de pe parcursul său european. De aceea, eu nu aștept practic nimic. Șevciuk trebuie să spună numai ”nu” și o va face și de data asta”, a opinat Cernenco.

Ședința de negocieri va fi prezidată de către reprezentantul OSCE în cadrul procesului de negocieri, Andrii Deșița. La finele acesteia, reprezentanţii politici de la Chişinău şi Tiraspol, Eugen Carpov şi Nina Ştanski, vor susţine un briefing de presă. Ultima rundă în formatul „5+2" a avut loc pe 16 şi 17 iulie 2013, la Viena, Austria.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?