X 
Cutremure stiri: 506

Această săptămînă este încărcată din punctul de vedere al programului de integrare europeană a Moldovei

2 oct. 2013,, 10:14   Societate
2100 0
Fot: elldor.info
Săptămîna curentă este încărcată din punctul de vedere al programului de integrare europeană a Republicii Moldovei. Surse din cadrul serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) au comunicat pentru agenția ”Infotag” că ”pînă la sfîrșitul săptămînii, sînt preconizate cîteva evenimente importante legate de agenda europeană”.

Potrivit sursei citate, marți seara, la Chișinău au sosit 28 de ambasadori din UE – membri ai Comitetului pentru politică și securitate, care urmează să evalueze mersul reformelor în Moldova în domeniul justiției, afacerilor interne și securității. Aceasta este a doua vizită de acest fel, prima a avut loc în decembrie 2011. În cadrul vizitei diplomații vor avea întrevederi cu conducerea țării, vor purta discuții la Guvern, MAEIE și cu reprezentanții opoziției.

În perioada 2-4 octombrie, în Chișinău se afla grupul Politico-militar al UE din care fac parte reprezentanți ai statelor membre ale UE, responsabili de aspectele politico-militare ale Politicii comune de securitate și apărare a UE, inclusiv monitorizarea misiunii UE pentru gestionarea situațiilor de criză. Oficialii europeni vor avea întrevederi la Ministerul Apărării, MAEIE și vor participa la o masă rotundă dedicată colaborării între R. Moldova și UE în contextul Politicii comune de securitate și apărare. De asemenea, joi, în Moldova va sosi într-o vizită de trei zile ministrul Afacerilor Externe al Estoniei, Тoomas Hendrik Ilves, însoțit de un grup de oameni de afaceri, care vor participa la Forul de afaceri moldo-estonian și Ziua Națională a Vinului.

În zilele de vineri și sîmbătă, în Chișinău se va desfășura al cincilea For al societății civile a statelor Parteneriatului Estic, la care vor participa funcționari și miniștri de externe ai unor state, precum și comisarul european pentru Extindere și Politica de Vecinătate, Štefan Füle.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав