X 
Cutremure stiri: 506

Oficial român: UE ar putea boicota Jocurile Olimpice de iarnă dacă Rusia va continua presiunile asupra Moldovei

1 oct. 2013,, 14:52   Societate
3065 4
Foto: dcnews.ro
Uniunea Europeană ar putea boicota Jocurile Olimpice de iarnă preconizate pentru 2014 la Soci, în condițiile în care Federația Rusă nu va pune punct presiunilor economice față de R. Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru România Liberă de către deputatul român, Eugen Tomac, relatează NOI.md.

“În cazul în care Rusia va şantaja în continuare Republica Moldova, eu sunt convins că Uniunea Europeană va răspunde foarte dur şi nu cred că Moscova are nevoie de un boicot din partea UE: să nu uităm că în februarie Rusia găzduieşte Jocurile Olimpice de iarnă. Ce-ar fi dacă statele europene ar spune că nu mai participă la această olimpiadă? Eu cred, totuşi, că Rusia va rămîne doar la ameninţări şi nu le va pune în practică”, a declarat Eugen Tomac.

Anterior, președintele României, Traian Băsescu se arăta îngrijorat că urmare a presiunilor Federației Ruse, autorităţile de la Chişinău ar putea abandona cursul european, așa cum a făcut-o Armenia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав