X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Primarul de Chișinău, deranjat de cîinii pe post de paznici la șantiere și parcări

30 sep. 2013,, 12:39   Societate
2561 2
Foto: cugetliber.ro
Primarul general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, îndeamnă gestionarii de parcări, șantiere, depozite și alte instituții să renunțe la folosirea cîinilor în scopuri de pază. Apelul a fost făcut astăzi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, în condițiile în care marea majoritate a cîinilor de pază se transformă ulterior în animale fără stăpîn, transmite NOI.md.

„Șantierele, parcările, instituțiile și oricare alte suprafețe din municipiu, în mod normal, nu trebuie să aibă pe teritoriu animale de companie cu scopuri de pază. Este o modalitate depășită, o sursă de înmulțire și apariție a cîinilor comunitari pe străzi. Agenții economici sînt obligați să-și creeze sisteme de pază moderne. S-au obișnuit ca la țară – cîinele să le păzească proprietățile”, a declarat Dorin Chirtoacă.

În acest sens, primarul urmează să semneze o dispoziție menită să reglementeze termenii de deținere și întreținere a animalelor de companie. Responsabili de asigurarea controlului de executare a acesteia vor fi Regia „Autosalubritate” și preturile de sector. ”Nu avem cum să-i pedepsim pe agenții economici. Maximum ce putem face este să le suspendăm autorizația de activitate, de construcție sau de altceva”, a adăugat Dorin Chirtoacă.

Amintim că recent, primarul de Chișinău a solicitat intensificarea campaniei de eutanasiere a maidanezilor din capitală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?