Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Ghenadi Onișcenko vede progres în problema reluării livrărilor de vin moldovenesc în Rusia

30 sep. 2013,, 10:36   Economie
2493 0
Foto: sibnovosti.ru
Șeful ”Rospotrebnadzor”, medicul sanitar principal al Federației Ruse, Ghenadi Onișcenko, a remarcat progrese în problema reluării livrărilor de vin moldovenesc pe piața rusă, transmite NOI.md.

Onișcenko a declarat pentru ”Interfax” că vineri, 27 septembrie, la Moscova s-a aflat o delegație a experților moldoveni și el apreciază pozitiv rezultatele acestei vizite. ”Însăși faptul că ei au venit au urnit situația din loc”, a menționat șeful ”Rospotrebnadzor”, comunicînd că părțile au discutat măsurile întreprinse de partea moldovenească pentru asigurarea calității producției vinicole.

În cadrul întrevederii s-a decis continuarea activităților privind armonizarea cerințelor față de calitatea și securitatea producției, regulamentelor de efectuare a analizelor de laborator și a expertizelor. ”Am convenit să efectuăm schimb de informații”, a declarat Onișcenko. Oficialul rus a subliniat că, săptămîna curentă, experții de la ”Rospotrebnadzor” ar putea sosi în Moldova pentru familiarizarea cu sistemul de control al calității vinului, livrarea căruia în Rusia a fost sistată. ”Cel mai probabil, în timpul apropiat, specialiștii noștri vor pleca în Moldova și vor examina situația la fața locului. Experții noștri vor studia sistemul de control, activitatea Centrului Național pentru Testarea Calității Producției Alcoolice din Moldova”, a menționat Onișcenko.

Potrivit medicului sanitar șef al Rusiei, această inspecție va oferi anumite temeiuri pentru a merge înainte în problema reluărilor livrărilor. ”Deocamdată, totul decurge în conformitate cu înțelegerile la care s-a ajuns. Vom vedea”, a precizat Onișcenko, referindu-se la prespectivele de revenire a vinului moldovenesc pe piața rusă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий