X 
Cutremure stiri: 506

Kremlinul a povestit cum UE a presat Ucraina

29 sep. 2013,, 12:46   Externe
19713 15
Foto: zn.ua
Uniunea Europeană a amenințat să aplice față de elita politică ucraineană instrumentele de combatere a veniturilor ilegale, afirmă Kremlinul.

Autoritățile ucrainene au refuzat să adere la Uniunea vamală și au decis să semneze acordul de asociere cu UE din cauza amenințărilor Europei de a pune sechestru pe conturile lor. Acest lucru a fost declarat la postul de radio "Eho Moscvî" de către consilierul prezidențial Serghei Glazyev.

"La Kiev am avut o conversație cu o persoană foarte informată, în urmă cu o săptămînă. El a venit la mine și spune: "Nu te supăra, ei totuși vor semna acest acord de asociere". Eu spun că acest lucru este contrar bunului simț, contravine intereselor economice, subminează baza electorală a actualei puteri, deoarece aceasta a învins în alegeri cu sloganul de a prieteni cu Rusia, dar cu Rusia se deteriorează regimul comercial și, dimpotrivă, se izolează de Rusia", - a spus Glaziev.

"El a spus: "Tu nu înțelegi. Ei au conturi în străinătate, au acolo case, proprietate, capital. Oameni informați le-au arătat ca aceste conturi sînt cunoscute. Există o procedură - lupta cu spălarea veniturilor ilegale. Instrumentele de combatere a veniturilor ilegale vor fi aplicate față de elita politică ucraineană în volum deplin". Eu îi spun interlocutorului meu că ele în orice caz vor fi aplicate. Parcă noi am uitat de Milosevici sau de Lazarenko, care este în America? Dacă aparatul ociidental este programat pentru a lupta împotriva spălării veniturilor ilegale, ea va face acest lucru. Va lucra Interpolul" , - a declarat consilierul președintelui FR.

"În plus, le-au fost promise încă 30 miliarde de dolari", - l-a citat Glaziev pe interlocutorul său.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав